Tweede en derde team HC Feijenoord

Met de aanmelding van een tweede en derde team van HC Feijenoord en twee extra team van HC Rotterdam is het aantal deelnemers aan de derde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup over de veertig teams voor eerste en tweedejaars E-jeugd gegaan.

Daarmee treedt het levende eer betoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud zilver en brons op zondag 15 september in de voetsporen van veel andere evenementen van Rotterdamse Sporticonen waar het aantal deelnemers opvallend groeide. De Deborah Gravenstijn Classic ging van 270 naar 500 meisjes. De Coen Moulijn Memorial Cup van 80 naar 96 teams, de Kevin Strootman Cup gaat van 28 naar 54 teams en de Jan Boskamp Cup van 24 naar meer dan 24 teams. Aan de tweede Fatima Moreira de Melo Cup deden 28 teams mee. Het toernooi is een van de weinigen in ons land waar meisjes en jongens worden in zowel eerste als tweedejaars E-jeugd worden uitgenodigd.

Bovendien zullen teams van vier basisscholen uit het zogenaamde Sociale Pact deelnemen aan het toernooi bij HC Rotterdam. Het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen heeft als doelstelling om kansarme kinderen via de evenementen kennis te laten maken. De kinderen van De Bergkristal, Mr Schats Noord, Prinses Margrietschool en Mr Schats Zuid hebben al driemaal getraind en pakken op dinsdag 10 en woensdag 11 september de draad weer op. Rotterdamse Sporticonen kreeg bij de trainingen medewerking van HC Feijenoord, HC Rotterdam en het Sportbedrijf Rotterdam.

Grote winst van het project is dat een van de minderen van De Bergkristal, Khymorah Martina, inmiddels lid is geworden van HC Rotterdam.