Sophia krijgt eigen GP

Rotterdam is een Grand Prix rijker. Geen Monaco aan de Maas of City Racing, maar de GP Sophia. Rotterdamse Sporticonen en de Vrienden van… slaan opnieuw de handen ineen voor een prachtige samenwerking. Patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis worden op zondag 13 oktober in een speciale colonne naar Ahoy gereden voor een eigen race en meet en greet met Robert Doornbos op de Robert Doornbos Grand Prix.

De Vrienden van… wordt een steeds grotere partner van Rotterdamse Sporticonen voor steeds meer leukere dingen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. De stichting van frontman Arthur Bouw zorgt al voor het vervoer van kansarme kinderen naar evenementen en trainingen. En legde het fundament voor een samenwerking met de stichting Jarige Job en de Voedselbank om zo steeds meer kinderen de mogelijk te bieden om deel te nemen aan de alle achttien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen.

Deze week heeft er overleg plaats gevonden met Annelies Blom van Sophia kinderziekenhuis en Arthur Bouw over de Sophia Grand Prix. Een nieuw onderdeel van de Robert Doornbos Grand Prix. Honderd patiënten en hun ouders zullen met speciale auto’s van het academisch ziekenhuis naar Ahoy gereden waar ze tijdens de beurs 100% Auto Live als speciale gast worden ontvangen en gaan racen.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakrt door 402 Automotive. De beursorganisator heeft Rotterdam Sporticonen tot het goede doel van 100% Auto Live gemaakt en staat daarmee mee mede aan de basis van het initaitef van de GP Sophia tijdens de Robert Doornbos Grand Prix.