Melanchthon verlengt samenwerking

Melanchthon Schiebroek heeft zich voor het schooljaar 2019-2020 gecommitteerd aan zeven evenementen op de kalender van Rotterdamse Sporticonen. De Havo/VWO-afdeling van de onderwijsinstelling debuteerde in 2018 op de eerste Dirk Kuyt Cup in de WION-hal. Daar assisteerden de leerlingen bij de verschillende spelvormen voor kinderen met een beperking. Het enthousiasme van die dag werd door Melanchthon meegenomen waardoor de school steeds vaker zichtbaar was als onderdeel van het fundament van Rotterdamse Sporticonen.

Het Goede Doel heeft namelijk een onbezoldigd bestuur, een kantoor voor stagiaires en een kleine basis om er voor te zorgen dat de inkomsten worden besteed aan de doelstelling, het eren van de sporthelden van de stad op evenementen voor kinderen. Zodoende waren de BSM-leerlingen (bewegen, sport en maatschappij) samen met de studenten van Hogeschool en Albeda Sport steeds vaker te zien en groeide Rotterdamse Sporticonen mede dankzij deze steun vanuit het Rotterdamse onderwijs.

Bij Melanchthon is het enthousiasme voor de samenwerking met de stichting met ANBI-status alleen maar verder gegroeid. Reden waarom Hanneke Kolenbrander, Peter van der Weide (r) en Ernst Kleiss (l) intekenden op zeven van de in totaal achttien evenementen voor het komend schooljaar.

Melanchthon zal daardoor met tientallen studenten te zien zijn op de Willem van Hanegem Cup, Fatima Moreira de Melo Cup, Deborah Gravenstijn Classic, Coen Moulijn Memorial Cup, Jolanda Paardekam Classic en Dirk Kuyt Cup.