Jarige Job en Vrienden van… partner

De samenwerking met de stichting Jarige Job, de Voedselbank Rotterdam en stichting Vrienden van… heeft de eerste resultaten opgeleverd. Kinderen wiens ouders geen middelen hebben voor het vieren van hun verjaardag thuis en op school ontvangen via de Voedselbank van de stichting Jarige Job een Verjaardagdoos met alle ingrediënten voor een geslaagde dag. Compleet met traktaties voor op school en slingers en ballonnen voor thuis plus cadeaus.

Sinds een samenwerking van Rotterdamse Sporticonen met alle aangesloten partijen in dit project ontvangen de kinderen in de doos ook een verjaardagskaart van Rotterdamse Sporticonen. Daarop kunnen ze een evenement uitkiezen waaraan ze gratis kunnen deelnemen. Er wordt dan door Rotterdamse Sporticonen voor een tenue gezorgd en indien nodig voor vervoer.

Zo kunnen kinderen wiens ouders mede afhankelijk zijn van de Voedselbank toch met andere kinderen gewoon deelnemen aan evenementen die anders financieel buiten hun bereik liggen. De evenementen van Rotterdamse Sporticonen zijn weliswaar altijd gratis, maar de kleding en het verover kunnen daarnaast een obstakel voor deelname betekenen.

Die wil Rotterdamse Sporticonen als geregistreerd Goed Doel weg nemen voor kinderen. Uit oogpunt van privacy voor de kinderen en hun omgeving zal Rotterdamse Sporticonen overigens nooit de namen van de kinderen melden. Zij moeten kunnen genieten van deelname zonder een label van Voedselbank-kind opgeplakt te krijgen.

De kinderen die zich vanuit de Verjaardagsdoos van Jarige Job hebben aangemeld deden dat voor de Robert Doornbos Grand Prix, Raemon Sluiter open en Deborah Gravenstijn Classic.