Dirk Kuyt Foundation blijft betrokken

Rotterdamse Sporticonen heeft een eerste overleg gevoerd met de Dirk Kuyt Foundation over de Jolanda Paardekam Classic. Het goede doel van de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord,. Liverpool en Fenerbahce werkt samen met Rotterdamse Sporticonen voor de evenement exclusief en inclusief voor kinderen met een beperking.

De Jolanda Paardekam Classic en Dirk Kuyt Cup zijn de twee evenementen van de stichting met ANBI-status van Goed Doel speciaal voor kinderen met een beperking. Zowel geestelijk als lichamelijk. Op alle andere gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen, behalve de vijf voetbaltoernooien, Robert Eenhoorn Classic en Fatima Moreira de Melo Cup, worden eveneens kinderen met een beperking toegelaten.

De gezamenlijke doelstelling van de Dirk Kuyt Foundation en Rotterdamse Sporticonen is daarom dit jaar meer dan 300 kinderen met een beperking op de evenementen van Rotterdamse Sporticonen aan de start te krijgen. Ieder op zijn of haar niveau met plezier als basis.

Om die reden werd overleg gevoerd met over de Jolanda Paardekam Classic, waar op zondag 20 oktober blinde en slechtziende kinderen van de Visio-school in Rotterdam gaan debuteren. Verder werd met Iris van Kempen en Saskia Holscher gesproken over de datum van de derde Dirk Kuyt Cup in 2020.
Van Kempen (foto rechts) is bij de Dirk Kuyt Foundation de opvolger van Dieuwertje van Deursen. Haar betrokkenheid bij de wereld van kinderen met een beperking is groot. Haar moeder werkt op de Mytylschool in Utrecht, waardoor ze de problematiek van kinderen met een beperking om te kunnen sporten van dichtbij heeft meegemaakt.