Tempo’34 op lijst debutanten

Er was een gesprek nodig met bestuurslid Pim Blokland, maar na bijna drie jaar is ook Tempo’34 om. De Rotterdamse hockeyclub gaat met twee of misschien zelfs drie meisjesteams meedoen aan de derde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 15 september bij HC Rotterdam. Tempo’34 is de vereniging waar de winnares van Olympisch goud, zilver en brons en heel veel andere prijzen begon.

Aan de Zuiderparkweg in Rotterdam waait overigens een nieuwe wind. Een nieuw bestuur onder leiding van Tony Ong met een nieuw elan wil in het 85-ste jaar van de Rotterdamse club de weg omhoog weer zien te vinden. Deelname aan de Fatima Moreira de Melo Cup is daar een onderdeel van. Met Pim Blokland werd bovendien overlegd om na deelname aan het levende eerbetoon aan de Rotterdamse hockeyster in overleg te gaan om een school in de deelgemeente Charlois te adopteren voor het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen.

HC Rotterdam deed dat met De Bergkristal en Meester Schats Noord en HC Feijenoord met Meester Schats Zuid en de Prinses Margrietschool. Na zondag 15 september is er alle tijd voor Tempo’34 om dat traject met Rotterdamse Sporticonen in te vullen. Eerst concentreert de clubs zich op de viering van het jubileum en werkt daarna hard aan nieuwe doelen als nieuwe watervelden.