Stefan de Vrij Cup in AD

Hoe raar het in het leven kan lopen wordt duidelijk in een interview met Bastiaan Haasnoot. De voormalige doelman van Spirit ging samen met Stefan de Vrij naar de Open Dag van Feyenoord. Beiden werden uitgekozen, maar daar waar De Vrij de overstap maakte van de Sportlaan naar Varkenoord, besloot Haasnoot om bij zijn vriendjes in Ouderkerk te blijven voetballen.

De rest is geschiedenis. Haasnoot werd een vaste waarde bij Spirit en De Vrij werd via Feyenoord en Lazio Roma international en vaste waarde van Inter Milaan. En zoals Haasnoot in het interview zegt: “Er is zelfs een Stefan de Vrij Cup.” Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de geboren Ouderkerker staat voor 13 juni 2020 op de kalender.

Bij zijn eerste club Spirit kunnen 36 teams worden geplaats. Daarvan zijn er al twintig vergeven. Aan de winnaar van 2019, Balcontrole, aan de thuisclub en al achttien andere clubs die zich voor het -11 toernooi hebben aangemeld. Daaronder ook de jeugd van Hardinxveld die door Bjorn van den Bosch werd aangemeld.

Samen met SV Koedijk en GJS uit Gorkum behoort Hardinxveld tot de debutanten bij Rotterdamse Sporticonen. De vijf voetbaltoernooien van het Goede Doel, onderdeel van in totaal achttien evenementen, zijn volledig gratis. Alle teams krijgen een lunchbox en voor elke speler is er na afloop een medaille.