Ook ASWH naar Van Hanegem Cup

Met de aanmeldingen van de -8 jeugd van ASWH uit Hendrik-Ido Ambacht, Excelsior Maassluis en Hekelingen uit Spijkenisse gaat het aantal teams van de derde Willem van Hanegem Cup richting de dertig teams.

Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de voormalige nummer tien van onder meer Feyenoord en Oranje staat voor zondag 27 oktober in de kalender. Toernooileider Ruud Kooijmans werkt naar schema 32 toe, waardoor er op de laatste zondag van de herfstvakantie vier poules van acht teams bij XerxesDZB worden ingedeeld. De Willem van Hanegem Cup werd vorig jaar nog voor -13 jeugd georganiseerd, maar om beter in het profiel van de stichting met ANBI-status te passen, is de leeftijd van het toernooi terug gebracht naar -8 jaar.

De Willem van Hanegem Cup is een van de in totaal vijf gratis voetbaltoernooi van Rotterdamse Sporticonen dat in totaal achttien evenementen voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar organiseert. Voor de Willem van Hanegem Cup zitten in de kalender nog de Robert Doornbos Grand Prix (12 en 13 oktober), Joost Luiten Classic (19 oktober) en Jolanda Paardekam Classic (20 oktober).