Drie zusjes Van Sundert naar Rotterdam

Rotterdamse Sporticonen heeft evenementen die families op de been brengen. Broertjes en zusjes. Zelfs tweelingen. Alles heeft de stichting met ANBI-status al op het veld, tatami of in de zaal gehad. Zoals de zusjes Alina en Robina Tariq van sportschool Ramirez en Nikky en Lizzy Stam van Kian Schi uit Den Haag op de lijst van de vierde Deborah Gravenstijn Classic staan.

Maar drie zusjes uit een familie is een nieuwe mijlpaal voor de stichting met ANBI-status. Nooit eerder waren er drie meisjes uit een gezin actief op een evenement van het Goede Doel dat zich inzet om kinderen met een geestelijke, lichamelijke, visuele of sociale beperking toegang te geven tot de evenement waar gezonde kinderen al actief zijn.

Vanuit Limburg kwam de aanmelding van Guusje, Fleur en Sanne van Sundert. De laatste en oudste van de drie was dit jaar in de WION-hal met 500 meisjes actief in de WION-hal op het leukste, meest en enige gratis meisjes judo-evenement van ons land. De jongste twee uit het gezin Van Sundert waren verkocht en besloten door het plezier van hun zus om zich aan te melden bij haar judoclub Helden in Panningen.

En natuurlijk om zich aan te melden voor het vierde levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver en brons op zaterdag 1 februari 2020. Judo is overigens sinds kort nog meer de rode draad in het Limburgse gezin. Vader Van Sundert is op zijn veertigste gegrepen door het virus en ook wekelijks in een wit pak op de mat staat. Het wachten is nu alleen nog op moeder Van Sundert die in de voetsporen van Deborah Gravenstijn treedt.