Tien Albeda-tennisleraren naar Sluiter Open

Albeda Sport gaat tien aankomende tennisleraren leveren aan de derde Raemon Sluiter Open. De Mbo-opleiding is bij het grootste deel van de evenementen van Rotterdamse Sporticonen betrokken. Voor Dennis Zijlmans (foto samen met ex-Albeda studente en nu Hogeschool-stagiaire Anthara Bik) voegt de stichting met ANBI-status een belangrijke hoeveelheid praktijkuren toe aan de theorie die de Albeda-studenten aan de opleiding sport en bewegen in het Topsportcentrum krijgen.

De tien studenten verzorgen samen met Flip van Betuw eerst op 2 december een clinic op de banen van Victoria voor de vijf scholen uit het Sociaal Pact. Daarmee krijgen de kinderen van de Van Heuven Goedhartschool, Schats Zuid, Prinses Margrietschol, Schats Noord en Bergkristal een warming-up voor het evenement op zondag 8 december bij Lake 7 aan de rand van Rotterdam. Raemon Sluiter is daar net als de tien studenten van Albeda bij aanwezig.

De Raemon Sluiter Open is het laatste van de in totaal achttien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen in 2018. Aan het evenement kunnen maximaal 150 kinderen van vier tot en met twaalf jaar onderverdeeld in twee groepen van 75 kinderen deelnemen. Door de grote animo van jonge tennissers en de kinderen van de vijf scholen uit het Sociaal Pact en Mytylschool De Brug zijn er voor de Raemon Sluiter Open slechts tien plaatsen beschikbaar.