RWC Ahoy vijftiende partnerclub

Rotterdamse Sporticonen gaat ook samenwerken met de Rotterdamse wielervereniging RWC Ahoy. Bestuiurslid Pim Blokland sprak met het bestuur van de club op het in 2000 tot Leontien van Moorsel parcours omgedoopte complex naast Rotterdam Airport.
 
Gerard Buijing (links) en Jan de Kok (rechts) gaan samen met andere bestuurs- en kaderleden bekijken hoe RWC Ahoy een toegevoegde waarde kan zijn voor de tweede Leontien van Moorsel Ride op zondag 5 januari 2020 in Ahoy. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar krijgen op Kidsday van de Wooning/Zesdaagse de gelegenheid om op een klein baantje het wielergevoel zelf te ervaren. En misschien wel zo enthousiast te worden om eens vaker bij RWC Ahoy op een racefietsen te stappen.
 
Op de eerste etage van Ahoy bestaat ook de mogelijkheid om op een scherm onder leiding van voormalig Touretappe/winnaar Leon van Bon digitaal tegen elkaar te racen. RWC Ahoy onderzoekt in de komende maand of de club, net als de bestaande partner Delta Cycling, iets aan het programma van de Leontien van Moorsel Ride kan toevoegen. Dit om de dag een nog grotere beleving voor deelnemende kinderen te bezorgen.
 
RWC Ahoy is overigens de vijftiende Rotterdamse vereniging waar Rotterdamse Sporticonen sinds de oprichting in 2016 een samenwerking mee aangaat. Deelnemers aan de Leontien van Moorsel Ride krijgen door de aanmelding voor de tweede Leontien van Moorsel Ride twee kaarten waarmee zij met een ouder op zondag 5 januari gratis ook naar Zesdaage kunnen. Aanmelden via www.lenotienvanmoorselride.nl