SVH al met 7 leden naar Robin van Galen Cup

SVH is met de aanmelding van vijf nieuwe leden direct de grootste deelnemer aan de tweede Robin van Galen op zondag 1 maart 2020 geworden. De broers Nick en Roel van der Staaij hadden zich reeds aangemeld voor het levende eerbetoon van de gouden waterpolocoach van Beijing 2008, waardoor het SVH-totaal op zeven kwam.
 
Rayan Bekker, Luca Pantelic en zijn zus Nina Sofia Pantelic, Senna Bakker en Yusuf Kenan Hizal voegden zich namens het Rotterdamse SVH via www.robinvangalencup.nl gratis bij de broers Van der Staaij. SVH, Sportvereniging Hillegersberg, kwam daardoor op zeven deelnemer en heeft nu de grootste delegatie voor de leukste waterpolodag van ons land.
 
Die wordt gehouden in het Rie Mastenbroek wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam, naast het winkelcentrum Zuidplein. Deelnemers krijgen daar bij aanmelding een speciale badmuts van Rotterdamse Sporticonen. Eenmaal in het water van de zwemtempel staat alles in het teken van een clinic onder leiding van Robin van Galen De waterpolomiddag wordt afgesloten met onderlinge wedstrijden.
 
Robin van Galen kiest aan het einde van de middag de King en Queen of the Pool en voorziet alle deelnemers vervolgens van een medaille als herinnering aan het leukste waterpol-evenement van ons land in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en zwemclub Albion.
 
De Robin van Galen Cup is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Maar wel met de strikte voorwaarde dat kinderen die worden aangemeld in het bezit zijn van een zwemdiploma. Voorzwemmen is vanuit oogpunt van veiligheid daarom een onderdeel van de dag.
 
In samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation zal het kleine bad worden gereserveerd voor een speciale clinic voor kinderen met een beperking. Albeda Sport levert voor de Robin van Galen Cup leerlingen die bezig zijn met hun diploma zweminstructeur.