Margrietschool van hoogtepunt naar hoogtepunt

De Prinses Margrietschool gaat deze weken van hoogtepunt naar hoogtepunt. De basisschool uit de Rotterdamse wijk IJsselmonde was afgelopen vrijdag al met dertig leerlingen uit groep acht op de Dream your Dream dag van Rotterdamse Sporticonen op Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit. En komende week krijgt de leerlingen een Raemon Sluiter Clinic in de aanloop naar de Raemon Sluiter Open op 8 december Lake 7.

De clinic op maandag 2 december is voor alle zes basisscholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. In de tennishal van Victoria staan tien studenten van Albeda Sport onder leiding van Tom Verhoeven klaar om de kinderen via een clinic voor te bereiden op deelname aan de Raemon Sluiter Open. De studenten en Tom Verhoeven kregen assistentie van Flip van Betuw, expert van Rotterdamse Sporticonen, maar bovenal de eerste trainer van Sluiter.

Met het Sociaal Pact beoogt Rotterdamse Sporticonen om kansarme kinderen in Rotterdam de kans te bieden op gratis kennismaking met diverse takken van sport op hun evenementen. Voorafgaande aan dat evenement wordt een traject van vier weken met clinics ingevuld. Doestelling is om kinderen kansrijk te maken door ze vervolgens met financiële steun van het JeugdFonds Sport door te laten stromen naar een vereniging.

Zo worden kansarme kinderen uiteindelijk ook kansrijk. Dat bleek afgelopen vrijdag ook nog maar eens toen Leontien van Moorsel vertelde dat maar Olympisch, wereld en nationale titels gelardeerde loopbaan begon op de afgedankte fiets van haar broer. Kansen ontstaan niet automatisch uit rijkdom.