Vijf nieuwe leden voor Kimaita uit clinics

De vierde Deborah Gravenstijn Classic is reeds voor aanvang van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen een succes. Op zaterdag 1 februari komen 750 meisjes uit heel Nederland en zelf Belgie, Engeland en Schotland naar sporthal De Wilgenring in Rotterdam voor de gratis, grootste, meest roze en leukste judodag van ons land.
 
Van die 750 meisjes zijn er honderd afkomstig van onder meer vier Rotterdamse basisscholen: de Van Heuven Goedhartschool, Prinses Margrietschool, Bergkristal, Mr. Schats Noord. Zij hebben in de afgelopen weken clinics gehad bij SV Hagendoorn op Rotterdam Zuid en Kimaita op Rotterdam Noord. Doelstelling van Rotterdamse Sporticonen was om de kansarme kinderen in contact te brengen met de sport van icoon Deborah Gravenstijn.
 
Samen met Rotterdamse Sporticonen leverde Matsuru de judopakken. MTS en Vrienden van… zorgden voor het vervoer van de basisscholen. Plezier als drijfveer en een lidmaatschap van SV Hagendoorn en Kimaita betaald door het JeugdFonds Sport en Cultuur als overwaarde. Het resultaat is op Rotterdam-Noord direct zichtbaar. Vijf meisjes van De Bergkristal werden direct lid van Kimaita en mogen van Matsuru als kado hun judopak houden.
 
Daardoor is het eerste clinictraject van Rotterdamse Sporticonen op resultaat gemeten nu al een succes. In 2019 werden er na de Deborah Gravenstijn Classic al twee meisjes lid van een judovereniging, waardoor Rotterdamse Sporticonen in een jaar tijd zeven meisjes met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur naar de sport van Deborah Gravenstijn heeft gebracht. Zo wordt kansarm ook kansrijk.