Overleg met Feyenoord/Albion Swimming

Rotterdamse Sporticonen heeft het laatste overleg gevoerd met Feyenoord/Albion Swimming in de aanloop naar de tweede Rie Mastenbroek Memorial op zaterdag 15 februari. Er werd gesproken over de clinic met de vier zwemsters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van München 1972 en het wedstrijdgedeelte dat onder leiding staat van Bas en Arianne Naber.

Groot onderdeel van het overleg is ook altijd de veiligheid. Om die reden is er wederom besloten om duikers op de bodem van het zwembad te hebben om zo elk risico uit te sluiten. Ondanks dat regionale zwemclubs als ZPB, De Devel, Ommoord en De Lansingh bijna totaal afwezig zijn op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Rotterdamse zwemster die in Berlijn 1936 werd gekroond tot de keizerin van de Spelen, groeit het vierde evenement van de stichting met ANBI-status van dit jaar gestaag.

Vooral door aanmelding van Feyenoord/Albion Swimming, andere zwemverenigingen als ZVVS en Watervrienden en kinderen die zwemles hebben bij het Sportbedrijf Rotterdam. Maar het grootste contingent deelnemers komt van de scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen en Thuis Op Straat. Daardoor gaat het totaal aantal deelnemende kinderen van zes tot en met twaalf jaar, met een diploma, over de honderd heen.

De Rie Mastenbroek Memorial wordt mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Rotterdam.