Al 50 aanmeldingen voor DGC 2021

Een week na de vierde Deborah Gravenstijn Classic staat de teller voor de vijfde editie van het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch zilver en brons al op vijftig meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. De grootste roze, leukste en gratis judodag staat in 2021 voor zaterdag 6 februari op de kalender.
 
In sporthal De Wilgenring stonden er door een samenwerking met sportbedrijf Rotterdam op de eerste zaterdag van februari 750 meisjes van in totaal 180 clubs uit binnen- en buitenland op de vijftien matten. De meisjes waren verdeeld in drie leeftijdsgroepen. De dag begon met vier, vijf en zes jaar, gevolgd door zeven, acht en negen jaar. De dag werd afgesloten door de oudste groep met meisjes van tien elf en twaalf jaar.
 
Voor alle deelnemers was er een roze judoband van Matsuru, judodiploma en medaille met roze lint. Voor de winnares van de groep zelfs een roze judopak van partner Matsuru. Er waren zelfs twee meisjes uit Belgie, twee uit Engeland en zeven uit Schotland. Net als alle andere achttien evenementen rekent Rotterdamse Sporticonen nooit haar kosten door aan deelnemers.
 
Een belangrijke reden waarom er ook honderd kansarme meisjes van basisscholen uit het Sociaal Pact, Thuis op Straat en Visioschool en Mytylschool De Brug op de mat stonden. Zij kregen van Rotterdamse Sporticonen allemaal een judopak om de sport van Deborah Gravenstijn op de Classic zo optimaal mogelijk te beleven.
 
Het meest roze meisjes judo-evenement was overigens ook op social media een groot succes met bijna 50 duizend bezoekers alleen al op Facebook.