Eddy Pieters Graafland (86) overleden

Rotterdamse Sporticonen heeft met groot verdriet kennis genomen van het overlijden van Eddy Pieters Graafland. Het lid van het Comité van Helden van de stichting met ANBI-status overleed gisteren op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barendrecht.

Pieters Graafland won met Feyenoord viermaal de landstitel en in het kroonjaar 1970 in Milaan de Europa Cup 1 tegen Celtic. De gentleman-keeper verdedigde bovendien 47 maal het doel van het Nederlands elftal. De sluitpost stond tussen 1950 en 1970 in totaal 510 wedstrijden onder de lat, waarvan 154 bij Ajax, dat hem in 1958 voor 134 duizend gulden aan Feyenoord verkocht. Voor de Kuip-club verdedigde de altijd in het zwart gestoken Pieters Graafland 356 maal het doel.

De doelman was vanaf de oprichting van Rotterdamse Sporticonen in 2016 lid van het Comite van Helden. Daar blijft zijn naam, net als de eerder overleden Tinus Bosselaar en Gerard Kerkum, altijd aan verbonden. Het bestuur van Rotterdamse Sporticonen is trots om Eddy Pieters Graafland in haar eerste vijf jaar te kunnen eren op de manier die het aimabele mens en stijlvolle keeper verdiende.