Evenementen van juni naar september

Rotterdamse Sporticonen heeft op basis van de nieuwe maatregelen van de overheid ten aanzien van de Corona-crisis besloten om de vier voor juni geplande evenementen op de kalender van 2020 te verplaatsen.

Met de nieuwe regel dat de basisscholen per maandag 8 juni weer ‘ouderwets’ gaan werken volgens het gebruikelijke rooster met hele klassen, was de hoop dat het kabinet ook evenementen voor kinderen tot en met twaalf jaar van het groen licht zouden geven.

Nu dit niet het geval is, blijft er voor Rotterdamse Sporticonen niets anders over dan de tiende Coen Moulijn Memorial Cup (6 juni), vijfde Stefan de Vrij Cup (13 juni), vierde Nelli Cooman Mile (14 juni) en vierde Robert Eenhoorn Classic (21 juni) te verplaatsen naar een nieuwe datum in september of oktober. Die data worden later bekend gemaakt.

Schrappen is voorlopig geen optie, omdat Rotterdamse Sporticonen in alle evenementen, en zeker ook tijdens de crisis het kind centraal stelt. De stichting met ANBI-status blijft daarom ook in de aanloop naar deze vier evenementen clinics voor de basisscholen uit het Sociaal Pact aanbieden. Dit om kinderen in Rotterdam die opgroeien met een sociale of fysieke beperking de gelegenheid te bieden om sport te beleven, zoals elk ander gezond en kansrijk kind in de Maasstad.