Kabinet beslist over evenementen in juni

Rotterdamse Sporticonen heeft besloten om het door laten gaan van de vier evenementen in de maand juni op de kalender van 2020 af te laten hangen van de beslissingen van het kanbinet die op de komende persconferentie van minister president Rutte bekend worden gemaakt.
 
Kinderen tot en met twaalf jaar mogen al naar school, trainen bij hun club en daar ook onderlinge wedstrijden spelen. Maar wedstrijden tegen andere verenigingen spelen is nog steeds niet toegestaan. Indien het kabinet echter besluit om de regels voor sporten voor jeugd tot en met twaalf jaar te versoepelen, zal Rotterdamse Sporticonen de tiende Coen Moulijn Memorial Cup (zaterdag 6 juni), vijfde Stefan de Vrij Cup (zaterdag 13 juni), vierde Nelli Cooman Mile (zondag 14 juni) en Robert Eenhoorn Classic (zondag 21 juni) gewoon doorgang laten vinden.
 
Indien het kabinet deze week echter besluit om de regels voor wedstrijden voor jeugd tot en met twaalf jaar niet te zullen versoepelen, zullen de vier evenementen voorlopig worden verplaatst naar de eerste twee weekenden van juli. Dit in de hoop dat de overheid wedstrijden voor jeugd tot en met twaalf jaar dan wel zal toestaan.
 
Het definitief verplaatsen van de evenementen zal na de komende persconferentie van minister president Rutte bekend worden gemaakt.