402 Automotive nieuwe partner

Tijdens 100% Auto Live op 12 en 13 oktober in Rotterdam Ahoy vindt de tweede Robert Doornbos Grand Prix plaats, de leukste trapautorace van Nederland. Op zaterdag 12 oktober de vrije training, op zondag 13 oktober de race. Rotterdamse Sporticonen, organisator van dit jaarlijkse jeugdevent ter ere van Robert Doornbos en 402 Automotive, organisator van 100% Auto Live, zijn hiervoor een partnerschap aangegaan. Voormalig F1- coureur en TV-commentator Robert Doornbos zal zelf tijdens de race aanwezig zijn.

100% Auto Live biedt in Ahoy op meer dan 30.000 m2 een variëteit aan showcars, shops en stands, demoshows en nog veel meer. De trapautorace ter ere van het Rotterdamse sporticoon Robert Doornbos is net als de eerste editie in 2018 weer onderdeel van dit grote auto-event.

Rotterdamse Sporticonen werd in augustus 2016 opgericht om de sporthelden van de stad te eren met gratis, jaarlijks terugkerende jeugdsportevents die kinderen stimuleren om veel te sporten en bewegen. Ook en juist kinderen met een beperking en kinderen uit achterstandssituaties. Zonder drempels, met het gezamenlijk sportplezier voorop. De stichting organiseert in 2019 samen met de sporthelden in totaal achttien events voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, verdeeld over dertien verschillende sporten.

402 Automotive stelt het circuit met de faciliteiten gratis ter beschikking aan Rotterdamse Sporticonen. De stichting met ANBI-status wordt daarmee het goede doel van het auto-event. Rotterdamse Sporticonen heeft al nauwe betrekkingen met Sophia Kinderziekenhuis. In samenspraak met Robert Doornbos zullen partijen iets extra’s doen voor de zieke kinderen in Sophia.