Martina van Bergkristal naar HCR

Na drie trainingen bij HC Rotterdam wist Khymora Martina het zeker. Ze wilde op hockey en zeker niet wachten tot na deelname van haar schoolteam aan de derde Fatima Moreira de Melo Cup op het complex van HC Rotterdam.

Twee meisjes van haar school, De Bergkristal, uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen waren na deelname aan de Deborah Gravenstijn Classic lid geworden van JCR judo in Rotterdam. Maar zij wilde al voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons lid worden van HC Rotterdam. Hockey was immers haar nieuwe passie.

In het HC rotterdam-stadion, waar haar school drie weken lang trainde samen met de leerlingen van de Meester Schatsschool Noord, werd de negenjarige Martina samen met haar moeder met open armen ontvangen door Tom van Lieshout en Erna Truijens (links).

Philip Pietermaat, maatschappelijk werker van De Bergkristal en Ed van Leeuwen, voorzitter van Rotterdamse Sporticonen, zegden toe om via een aanvraag bij het Jeugdfonds sport en cultuur de kosten voor contributie te zullen dekken.