Prijs voor De Vrij voor aanvang stadsderby

Sportief was het niet het beste weekeinde voor Stefan de Vrij. Het Rotterdamse sporticoon verloor met Inter Millan de Milanese derby van AC Milan met 2-1. Toch viel er voor de bij Spirit en Feyenoord geschoolde verdediger ook nog iets te vieren. Weliswaar in een leeg stadion, maar toch. De geboren Ouderkerker kreeg voor aanvang van het duel met onder meer Zlatan Ibrahimovic de prijs voor de beste verdediger van de Serie A.
 
Muro, Italiaans voor muur, zoals de bijnaam van De Vrij luidt ontving de prijs voor zijn constante seizoen 2019-2020. Daarin eindigde Inter op een punt achterstand van kampioen Juventus als tweede. Met 36 tegendoelpunten werd door De Vrij geleide Inter-verdediging de minst gepasseerde defensie van de Serie A. De verdediger lijkt mede door die prestatie en het blessureleed van De Ligt en nu ook Van Dijk de komende maanden ook verzekerd van een vaste plaats bij Oranje.
 
In de laatste twee wedstrijden van het Nederlands elftal was De Vrij een vaste keuze van de nieuwe bondscoach De Boer. En met de zware blessure voor aanvoerder Virgil Van Dijk lijkt de kans dat het aantal interlands dat de Ouderkerker gaat spelen alleen maar groter te worden. Rotterdamse Sporticonen eert Stefan de Vrij jaarlijks met de Stefan de Vrij Cup. In 2021 is het toernooi op zaterdag 12 juni voor het eerst voor -10 jeugd.