Driekwart van alle kinderen sport minder

Sinds de invoering van de Corona-maatregelen in maart van dit jaar heeft er volgens onderzoek een grote daling plaatsgevonden in het aantal sportende kinderen.
 
Volgens omroep AVROTROS is zelfs driekwart van de kinderen op basisscholen minder gaan sporten sinds de invoering van de maatregelen. Rotterdamse Sporticonen had in de maanden oktober en november boksclinics voor 500 kinderen van tien basisscholen in Rotterdam op de kalender staan. De aanloop naar de 27-ste Bep van Klaveren Memorial zou worden verzorgd door drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlijde.
 
Er zouden zeven scholen op Rotterdam Zuid en drie op Rotterdam-Noord met kinderen van vier tot en met twaalf jaar gaan deelnemen aan het traject dat zou worden afgesloten met deelname aan de Bep van Klaveren Memorial in de Maassilo. Helaas heeft ook Rotterdamse Sporticonen vanuit oogpunt van veiligheid zowel het clinictraject als de evenementen tot en met eind november moeten schrappen.
 
De hoop is gevestigd op de Raemon Sluiter open op zondag 13 december om 2020 alsnog sportief af te kunnen sluiten voor kinderen waar voor bewegingsarmoede en participatie een steeds groter onderwerp begint te worden. Gratis aanmelden voor het levende eerbetoon aan de voormalige nummer 43 van de wereld kan via de website van het evenement bij Lake 7.