Deborah Gravenstijn Classic voor alle meisjes

De Deborah Gravenstijn Classic is een uniek evenement. Niet omdat er 750 meisjes van vier tot en met twaalf jaar gratis aan deelnemen. Niet omdat iedere deelnemer een roze band, medaille en diploma ontvangt. Niet omdat winnaars het roze judopak van Matsuru winnen. Niet omdat kinderen een clinic krijgen en minstens vijf wedstrijden judoën. En niet omdat kinderen van basisscholen uit het Social Pact clinics in de aanloop naar het evenement krijgen.
 
De Deborah Gravenstijn Classic is vooral uniek omdat er aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch brons (Athene 2004) en zilver (Beijing 2008) ook meisjes met uiteenlopende beperkingen deelnemen. Natuurlijk zijn er ook toernooien voor judoka’s met een beperking, maar zelden worden die gecombineerd met wedstrijden met andere judoka’s.
 
Rotterdamse Sporticonen werkt voor het judo-evenement samen met Mytylschool De Brug voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. En met de Visio-school (foto) voor blinde en slechtziende kinderen. De stichting met ANBI-status zorgt er voor dat ook deze meisjes deelnemen aan de leukste, meest roze en gratis judodag van ons land. Met dank aan Sportbedrijf Rotterdam dat ook op zaterdag 6 februari 2021 sporthal Wilgenring weer beschikbaar stelt.
 
Rotterdamse Sporticonen wil er voor alle kinderen zijn. Meisjes die fanatiek zijn, of alleen voor hun plezier judoën. Die met hun zusje(s) meekomen of twijfelen of ze wel aan de sport van Deborah Gravenstijn willen beginnen. Dus ook meisjes die in een rolstoel zitten, moeilijk of slecht zien of hulp van een ouder nodig hebben om veilig te bewegen. Op het leukste judodag van ons land is iedereen van vier tot en met twaalf jaar welkom.