Aanmeldingen Van Bronckhorst Cup komen binnen

Shuwendrick Wilson en Valentino Rodriquez van EBOH hebben zich aangemeld voor de tweede editie van de Giovanni van Bronckhorst Cup. Het Dordtse tweetal komt op 10 januari van het nieuwe jaar naar Rotterdam voor het levende eerbetoon van de ex-speler van LMO, Feyenoord, Arsenal, Glasgow Rangers en Barcelona.
 
De Giovanni van Bronckhorst Cup is in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation en House of Esport een combinatie van zelf voetballen en FiFa20 op de computer spelen. Het spelen van voetbal op de computer lijkt tegenstrijdig aan het in beweging krijgen van kinderen van vier tot en met twaalf jaar in de Maasstad. Maar de praktijk heeft uitgewezen dat veertig procent van de opgroeiende jeugd in Rotterdam op of onder de armoedegrens leeft. Een belangrijke verklaring waarom deze kinderen geen kostbaar computerspel hebben.
 
Het spelen van FiFa 20 is voor deze doelgroep op zondag 10 januari derhalve een feest. En dat is wel conform de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen. Deelnemen aan een evenement moet voor alle deelnemers een feest zijn. En als er thuis geen Playstations staat is deelname aan de Giovanni van Bronckhorst Cup voor veel kinderen dus al speciaal.