6 juni 2020 een bijzondere dag zonder CMMC

6 juni 2020 is wel een heel bijzondere dag. Op sportpark Olympia in Rotterdam zou vandaag de tiende Coen Moulijn Memorial Cup worden gehouden. Maar net als de Stefan de Vrij Cup, Nelli Cooman Mile en Robert Eenhoorn Classic moet er voor dit eerbetoon aan de Feyenoorder van de Eeuw van Rotterdamse Sporticonen door de Corona crises een nieuwe datum worden gevonden.

6 juni is bovendien de verjaardag van Nelli Cooman. Het Rotterdamse icoon blaast vandaag in haar Zeeuwse woonplaats Nieuwerkerk 56 kaarsjes uit op de verjaardagstaart. Ook het evenement met haar naam op de atleitkebaan van PAC in Rotterdam sneuvelde op de kalender van juni door de Corona-crises. Cooman heeft op haar erelijst maar liefst twee wereld-, zes Europese- en vijftien nationale titels staan.

6 juni is tenslotte ook de dag waarop Rotterdamse Sporticonen Tinus Bosselaar herdenkt. De voormalige Sparta-speler werd bij oprichting van de stichtiong met ANBI-status opgenomen in het Comité van Helden. De kleine dribbelaar speelde zeventien maal voor het Nederlands elftal en veroverde met Sparta zowel de landstitel als de KNVB-beker.

Tinus Bosselaar overleed op 6 juni 2018 na een lang ziekbed en kreeg van Sparta op het Kasteel een groot en waardig afscheid aangeboden.