Meisjes HV Westland naar Fatima Moreira de Melo Cup

Terwijl de aanmeldingen voor de voetbaltoernooien blijven binnen druppelen, is ook de vierde editie van de Fatima Moereira de Melo Cup in dubbele cijfers gekomen. Door de meisjes van de meisjes E2 van Westland staat het aantal teams voor de leukste van gratis hockeydag van ons land inmiddels op tien.
 
De Fatima Moreira de Melo Cup kent een unieke opzet, want het levende eerbetoon aan de voormalige speelster van HC Rotterdam heeft niet alleen E6-poules voor jongens en meisjes, maar tevens voor school- en wijkteams. Zo speelt iedereen op het toernooi met de naam van de Rotterdamse winnares van Olympisch goud, zilver en brons op zondag 6 september op zijn eigen niveau.
 
Doelstelling van de poule voor school- en wijkteams is om kinderen, die nog niet hockeyen, na vier clinics en deelname aan het toernooi op de drempel van een lidmaatschap bij een vereniging te zetten. Eventueel met financiele steun van JeufdFonds Sport en Cultuur.
 
Voor jongens en meisjes die al lid zijn van een clubs zijn er de andere poules. Zij strijden in de E-jeugd (6×6) om de twee Cups met de grote oren. Die staat al bijna tien maanden in de prijzenkast van de Leonidas meisjes en HC Rotterdam jongens te pronken. Eerder mochten ook HC Schiedam en HDM de grootste cup in het hockey op het complex laten blinken.
 
HV Westland deed nog niet eerder mee met de Fatima Moreira de Melo Cup, maar gaat op zondag 6 september bij HC Rotterdam debuteren dankzij de aanmelding van Iris Vermeer.