Voorbereiding Sluiter Open worden voortgezet

“Ergens in december”. Dat was de boodschap van het kabinet over het geplande eindelijk van de huidige coronaregels. Dat is ruim en vaag tegelijk voor Rotterdamse Sporticonen. Daarom heeft de stichting met ANBI-status besloten om de voorbereiding op het laatste evenement op de kalender van 2021 voort te zetten. De Raemon Sluiter Open staat voor zondag 13 december op de kalender op de vier binnenbanen van Lake 7 aan de rand van Rotterdam.

Het levende eerbetoon aan de voormalige nummer 43 van de ATP-lijst is het negentiende en laatste evenement voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, waarmee Rotterdamse Sporticonen aan 2020 begon. Tot en met de Dirk Kuyt Cup in maart van dit jaar verliep alles volgens planning, maar daarna regeerde Corona de wereld en werd alles anders.

Het gevolg was tien afgelaste evenementen, met uitzondering van de Jan Boskamp en Kevin Strootman Cup in september, toen de wereld heel even leek te herstellen van de uit China overgewaaide epidemie. In de maand november zijn de Jolanda Paardekam en Bep van Klaveren Memorial geschrapt. Rotterdamse Sporticonen hoopt echter dat de huidige intelligente lock down voldoende zal zijn om in december de Raemon Sluiter Open te kunnen houden.