ABNAMRO Foundation nieuw lid Social Pact

De ABNAMRO Foundation wordt lid van het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen voor de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup. De MVO-afdeling van de bank gaat de wijk- en schoolteams extra ondersteunen op het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons bij haar oude club HC Rotterdam.
 
Volgens Sylvia Nieuwenburg van de ABNAMRO Foundation sluit de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen om kansarme kinderen in Rotterdam kansrijk te maken naadloos aan bij hun eigen doelstellingen. Die zijn weliswaar landelijk, maar daarmee wel overeenkomstig. Rotterdamse Sporticonen laat kinderen via clinics bij HC Feijenoord, RHV Leonidas en HC Rotterdam kennismaken met hockey en vervolgens met een eigen school- of wijkteam deelnemen aan de Fatima Moreira de Melo Cup.
 
De ABNAMRO Foundation gaat samen met de Rotterdamse vestiging van de bank van Maurice Beijersbergen vijftien medewerkers koppelen aan de teams die op zondag 6 september bij HC Rotterdam actief zullen zijn. Op het grootste E-jeugd toernooi (6×6) van ons land gaan de in het groen gestoken ABNAMRO-mensen optreden als coach, teammanager, EHBO’er, scheidsrechter of supporter om het de kinderen samen met de vertegenwoordigers van hun scholen en Thuis Op Straat een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
 
De ABNAMRO Foundation draagt bovendien bij aan het vervoer van de school- en wijkteam plus de lunches van de kinderen. Zo moet het evenementen van Rotterdamse Sporticonen kansarme kinderen het gevoel geven dat ze alles net als andere kinderen in de Maasstad kunnen beleven. En met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur zelfs lid kunnen worden van een Rotterdamse hockeyclub.