Eerste aanmeldingen Jolanda Paardekam Classic

De eerste aanmeldingen voor de vierde editie van de Jolanda Paardekam Classic op zondag 1 november in de WION-hal zijn ook binnen via de website van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Paralympisch kampioen tafeltennis van Barcelona 1992.
 
Hazar en Asmin Akin zijn er die dag bij en ook Vivyane Broeders. De Spijkenisser leerling van Mytylschool De Brug won op basis van haar inzet en enthousiasme in januari van dit jaar in Ahoy nog de beker van de Leontien van Moorsel Classic. Broeders deed vervolgens ook mee aan de Dirk Kuyt Cup, al blijft de vraag waarvoor ze werkelijk komt.
 
Het is immers een klein geheim dat Rotterdamse Sporticonen mascotte BB Bear eigenlijk haar grote idool is. Zelfs boven Dirk Kuyt en Jolanda Paardekam. En dat gegeven maakt precies duidelijk waar Rotterdamse Sporticonen voor staat. Bij gezonde, maar zeker ook bij kinderen van vier tot en met twaalf jaar met een beperking.
 
Plezier vormt altijd de basis voor sport of een evenement en daar wordt bij de stichting met ANBI-status alles voor in het werk gesteld. Om die reden besloot Rotterdamse Sporticonen bij de oprichting in 2016 de in Rotterdam 25 jaar lang totaal vergeten Jolanda Paardekam te benoemen tot icoon van de stad te benoemen.
 
Rotterdams sporticoon was feitelijk een vorm van eerherstel, maar tevens de link naar een evenement alleen voor kinderen met een beperking. Later werd Dirk Kuyt op dezelfde basis naamgever van een tweede evenement exclusief voor kinderen met een beperking. Enige doelstelling van de dag is dat kinderen met een medaille, glimlach en prachtige verhalen thuis komen.
 
Ook al was BB Bear de belangrijkste reden om deel te nemen Gratis aanmelden via www.jolandapaardekamclassic.nl.