Draagvlak steeds steviger

Het maatschappelijke draagvlak onder de evenementen van Rotterdamse Sporticonen wordt steeds groter. Aan de derde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup doen niet alleen vier schoolteams mee, maar via Thuis op Straat ook een wijkteam. TOS debuteert wel in het hockey, maar niet bij Rotterdamse Sporticonen.

In juni deed de organisatie van directeur Peter Steenbergen met een team al mee aan de tweede Robert Eenhoorn Classic in het Neptunus Familiestadion. Met de aanmelding van de meisjes en jongens van Evergreen en een team van HCB is de derde editie van de Fatima Moreira de Melo over de drempel van de vijftig teams en op weg naar de zestig E-jeugd selecties. Dat is een ruime verdubbeling van het aantal teams dat in 2018 aan de tweede editie bij HC Rotterdam deelnam. Evergreen is net als bijvoorbeeld Tempo’34 en De IJssel debutant op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons op zondag 15 september bij haar oude club HC Rotterdam.

Het toernooi is voor eerste en tweede jaars E-jeugd, zowel jongens als meisjes. Er wordt aan de Hazelaarweg in Rotterdam zes tegen zes gespeeld om iedereen de kans te geven deel te nemen aan het toernooi.