HFC zorgt voor koninklijk bezoek

De negende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup krijgt in 2020 Koninklijk bezoek. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen heeft voor 6 juni volgend jaar maar liefst drie teams van de Koninklijke HFC op de deelnemerslijst staan.

Stijn Prudhomme van Reine schreef de selecties in van de Haarlemse club, die komend seizoen over maar liefst dertien -9 teams beschikt.Met de drie teams van de Kon HFC staan er op de deelnemerslijst van de negende Coen Moulijn Memorial Cup inmiddels dertig aanmeldingen. Het nieuwe record aantal teams staat sinds de achtste editie van dit jaar op 96 teams.

Rotterdamse Sporticonen streeft om het grootste -9 jaar toernooi van ons land in 2020 voor het eerst sinds de start in 2012 over de honderd teams heen te tillen. Het grootste, gratis evenement van de stichting met ANBI-status van Goed doel zal volgend jaar worden gehouden op het complex van de amateurs van Feyenoord, Overmaas en FC IJsselmonde naast de Kuip.

De Koninklijke HFC kwam op de tweede Kevin Strootman Cup in 2018 eenmaal eerder in actie bij Rotterdamse Sporticonen, maar speelde nog nooit de Coen Moulijn Memorial Cup. Het toernooi krijgt in 2020 wederom een internationaal tintje met de deelname van twee Poolse voetbalacademies.