Beslissing Raemon SluiterOpen valt 8 december

Op basis van de persconferentie van dinsdag 17 november van minister-president Rutte en minister De Jong valt de definitieve beslissing over het door gaan van de Raemon Sluiter Open op dinsdag 8 december. Beide bewindslieden hebben laten weten dan uitsluitsel te geven over een mogelijke versoepeling van de Corona-regels.

De Raemon Sluiter open staat voor zondag 13 december in de agenda van Rotterdamse Sporticonen. Het is het negentiende en laatste evenement van 2020. Van die negentien werden er door de uitbraak van het Corona-virus echter tien evenementen vanaf juni van dit jaar noodgedwongen geschrapt. Dat gold overigens ook voor de clinics die in de aanloop naar de evenementen zouden worden georganiseerd. Zeker duizend kansarme kinderen van basisscholen uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen liepen daardoor gratis sport en vooral ook plezier mis.

Rotterdamse Sporticonen hoopt daarom nog steeds om het Corona-jaar 2020 toch sportief af te kunnen sluiten met de Raemon Sluiter Open op de vier binnenbanen van Lake 7 aan de rand van de Rotterdamse wijk Ommoord. Op Dinsdag 8 december valt overigens ook de beslissing of de traditionele Kerstlunch voor relaties, partners en suppliers van Rotterdamse Sporticonen bij thuishotel Van der Valk Ridderkerk doorgang kan vinden.