Bijna 100 teams op twee Cups

Rotterdamse Sporticonen heeft komend weekeinde bijna honderd teams op bezoek voor de Jan Boskamp Cup en Kevin Strootman Cup. Veertig -7 jaar teams komen naar het complex van HOV/DJSCR aan de rand van het Kralingse Bos. Een dag later reizen 54 -11 teams naar sportpark Nieuw Terbregge voor de Kevin Strootman Cup.

Tussen de 94 teams zitten vier opvallende namen. In de Wolken, SV Gio en Gelinckschool zijn aan de namen te herkennen en duidelijk geen voetbalteams. Daarmee geeft Rotterdamse Sporticonen op haar evenementen wederom kinderen zonder lidmaatschap van een club of bond de kans om deel te nemen. In de Wolken is een BSO uit de Rotterdamse wijk Overschie die met twee teams zal deelnemen aan de Jan Boskamp Cup. De buitenschoolse opvang doneerde eerder de opbrengst van haar jaarlijkse tuinfeest te doneren aan de stichting met ANBI-status.

SV Gio, het onderwijsproject van de Giovanni van Bronckhorst Foundation (foto) debuteerde al op de Stefan de Vrij Cup in juni van dit jaar en besloot ook deel te nemen aan de Kevin Strootman Cup. Nieuw op het levende eerbetoon aan de ex-speler van Sparta is de Gelinckschool uit Oostvoorne. Deze instelling maakt, net als de Mr Schats Noord en Zuid, onderdeel van onderwijskoepel Horizon voor kinderen met gedrags en sociale problemen.