Bijna 20 hockeyteams Fatima Moreira de Melo Cup

De Fatima Moreira de Melo Cup staat op de drempel van twintig deelnemende teams. Door de aanmelding van twee selecties van HC Rotterdam is het aantal meisjes en jongensteams in de E-jeugd (6×6) opgeklommen naar negentien.

Bij dit aantal komen voor de vierde editie van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons op zondag 6 september nog de school- en wijkteams. De verwachting is dat dit er in deze speciale poules minstens twaalf zullen zijn, gezien het grote aantal clinics voor basisscholen in Rotterdam op de complexen van HC Feijenoord, RHV Leonidas en HC Rotterdam.

De Fastima Moreira de Melo Cup begint met het voorstellen van alle deelnemende teams in het hockeystadion en eindigt voor alle teams met een medailleceremonie. Elk kind verlaat daardoor het complex aan de Hazelaarweg met een medaille als aandenken. Op die manier zal de naam Fatima Moreira de Melo door een nieuwe generatie hockeyers en hockeysters altijd worden herinnerd.