Nelson Mandelaschool 16-de lid Social Pact

Ook de Nelson Mandelaschool treedt toe tot het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. De onderwijsinstelling met vestigingen aan de Joubertstraat en Christiaan de Wetstraat in Rotterdam-Zuid gaat met ingang van het schooljaar 2020-2021 deelnemen aan de clinics en evenementen van Rotterdamse Sporticonen.
 
De Nelson Mandelaschool is de zestiende basisschool in de Maasstad, die haar leerlingen via Rotterdamse Sporticonen de kans geeft om gratis kennis te maken met dertien verschillende sporten via clinics en op negentien evenementen. De vermaarde zaalvoetbaltrainer Abdul ‘Appie’ Marbah is de drijvende kracht achter het sportgevoel van de onderwijsinstelling op Zuid. Met de voetbalteams behaalde de Nelson Mandelaschool reeds prijzen.
 
Het nieuwe lid van het Social Pact begint mogelijk met deelname aan de Willem van Hanegem Cup op 18 oktober. Maar die maand zeker met boksclinics van Arnold Vanderlijde bij Boxing’82, de boksschool die voor beide vestigingen van de scholen centraal ligt. Marbah heeft vroeger zelf gebokst op de school van wijlen Frans van den Heerik. Sinds hij in 2019 op 78-jarige leeftijd overleed, is Boxing’82 in handen van zijn dochter
 
Diana van den Heerik. Zij is op haar beurt een voormalige leerling van de Nelson Mandelaschool aan de Christiaan de Wetstraat.