Bouw begint ook Speelgoedbank in Krimpen

Rotterdamse Sporticonen is trots en zuinig op mensen met een groot hart, die de stichting met ANBI-status ondersteunen. Zowel in gevoel als financieel. En vaak zelfs beiden. Arthur Bouw is iemand van de achtergrond. Groot hart en nog grotere bescheidenheid. Hij werkt bij zijn bedrijf PMA tot 12.00 uur en zet zich de rest van de dag via zijn stichting Vrienden van… en De Blije Gift in voor goede doelen. Het kind en de nood staan daarbij altijd centraal. Niet de daad of zijn donatie.

Wel zijn gevoel. Dat is voor Arthur Bouw altijd leidend. Vorig jaar gaf hij bijvoorbeeld duizend winterjassen aan mensen die het zich niet konden veroorloven om er een te kopen. Voor zichzelf of hun kinderen. Het was slechts een van de actie waar de geboren Krimpenaar bij betrokken was. Zijn laatste project is een de Speelgoedbank. Bouw vindt dat kinderen nooit de dupe van een situatie mogen worden. Dus op speciale dagen als Sinterklaas, Kerst of een verjaardag.

Afgelopen week werd in een loods in Krimpen aan de Lek de Speelgoedbank geopend. Een feest voor kinderen voor wie een cadeau nog meer een feest is voor kinderen die dat gewend zijn. Bouw werd in 2019 gekozen tot Krimpenaar van het Jaar, maar wat Rotterdamse Sporticonen betreft is hij dat in 2020 wederom.