Cornelis Haakschool 15-de lid Social Pact

Ook de Cornelis Haakschool sluit zich aan bij het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. De basisschool in de Rotterdamse wijk Oosterflank is de vijftiende onderwijsinstelling die gebruik maakt de mogelijkheden van de stichting met ANBI-status om kansarme kinderen kansrijk te maken door gratis deelname aan clinics en de evenementen met de naam van negentien Rotterdamse iconen.

Monique van Putten legde als onderwijsspecialist het eerste contact met schooldirecteur Robert Liefhebber. Toen die positief reageerde was de volgende afspraak met gymnastiekdocent Aljosa Gajic. Ook hij wil met de Cornelis Haakschool aanhaken bij Rotterdamse Sporticonen voor de kinderen van vier tot en met twaalf jaar van de onderwijsinstelling.

De Cornelis Haakschool komt dit schooljaar niet meer in actie bij Rotterdamse Sporticonen, maar pakt de draad van de samenwerking op in het schooljaar 2020-2021. Dan zal de basisschool uit Rotterdamse-Oost met haar leerlingen waarschijnlijk clinics boksen en tennis volgen. Rotterdamse Sporticonen verwacht tot eind december ongeveer duizend kinderen via gratis clinics en evenementen met sport in contact te kunnen brengen.

Zo wordt kansarm in de Maasstad ook kansrijk.