Roze van Deborah Gravenstijn Classic valt op

Soms wordt de kracht van je evenement opeens weer duidelijk. De roze band en het roze judopak werden bij de introductie van de Deborah Gravenstijn Classic van Rotterdamse Sporticonen met enige scepsis ontvangen. Roze in de blauwe en witte judowereld.
 
Zelden heeft een kleur in een tak van sport, na introductie zo veel meerwaarde gekregen als het roze van de Deborah Gravenstijn Classic. Het werd deze week in Venray nog maar eens per ongeluk duidelijk. Venray in Limburg, ver weg van Rotterdam en Rotterdamse Sporticonen. Het daar gevestigde Sportinstituut Verhagen, vaste deelnemer aan het levende eerbetoon, gaf een demonstratie met de jongste jeugd voor de bewoners van zorghuis Vincentius.
 
Het plaatje laat sportschoolhouder Rudy Verhagen zien. Zijn pupillen en de bewoners van het huis aan de rand van de tatami zien. Maar wie iets beter kijkt, ziet in het midden twee meisjes. Een met roze band en een in het befaamde roze pak van de Deborah Gravenstijn Classic. Het evenement heeft op de kleine Limburgse judoka’s kennelijk zo’n indruk gemaakt dat ze hun roze pak en band als aandenken aan deelname aan de Deborah Gravenstijn Classic nog steeds met trots dragen.
 
De vijfde editie van het roze judofeest is op zaterdag 6 februari 2021 in Rotterdam. Natuurlijk weer met deelnemers van Sportinstituut Verhagen en nog 750 andere meisjes uit binnen- en buitenland.