ZMLK-school De Regenboog lid Social Pact

Rotterdamse Sporticonen heeft De Regenboog als tiende basisschool aan het Social Pact van de stichting met ANBI-status toegevoegd. De ZMLK-school (cluster 3) gaat haar kinderen zo de kans bieden om gratis deel te nemen aan clinics plus de evenementen met de naam van negentien Rotterdamse sporticonen.

De samenwerking tussen de speciale basisschool voor zeer moeilijk lerende kinderen in de Rotterdamse wijk Ommoord kwam tot stand na een gesprek van onderwijsexpert Monique van Putten (rechts) en gymnastiekdocent Trix Oomen van De Regenboog (links). Doelstelling van de samenwerking is om de kinderen van de ZMLK-school mogelijk nog voor de zomervakantie hockeyclinics aan te bieden. In het nieuwe schooljaar kan De Regenboog dan op zondag 6 september met een schoolteam deelnemen aan de vierde Fatima Moreira de Melo Cup bij HC Rotterdam.

Het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen is speciaal bedoeld om kansarme kinderen in de Maasstad kansrijker te maken. Kansarm betekent zowel geestelijk, lichamelijk als sociaal. Kinderen van de tien basisscholen krijgen daardoor kansen met sport, zoals voor andere kinderen heel gewoon is. Door een hechte samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur krijgen deelnemers aan de clinics en evenementen de kans om door te stromen naar verenigingen.