Nieuwe datum Rie Mastenbroek Memorial

De derde editie van de Rie Mastenbroek Memorial verhuist naar zaterdag 6 februari 2021. De reden voor de verplaatsing van het levende eerbetoon aan de drievoudig Olympisch van Berlijn 1936 is de nieuwe datum voor het Olympisch Kwalificatietoernooi waterpolo in het Zwemcentrum Rotterdam.

Het plaatsingstoernooi voor de Olympische Spelen van Tokyo kon dit jaar geen doorgang vinden door de Corona-pandemie. De Spelen van 2020 werden verplaatst naar 2021, waardoor ook het OKT in Rotterdam een nieuwe datum moest krijgen. Dat is van zondag 14 tot zondag 21 februari. Maar in de week voorafgaande aan het OKT wordt er ook al getraind door de deelnemende landen, waaronder de Oranje-waterpoloërs.

Zwembadmanager Nico Vlachos vond in de agenda een nieuwe datum voor de leukste zwemdag van ons land. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar in bezit van een zwemdiploma kunnen drie uur lang kennis maken met de zwemsport. Er is onder meer een clinic onder leiding van drie zwemsters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van München 1972.

De Rie Mastenbroek Memorial van Rotterdamse Sporticonen zorgde voor een terechte herwaardering voor deze vergeten, maar unieke Rotterdamse sportvrouw. Mede daardoor het het wedstrijdbad in Zwemcentrum Rotterdam nu Rie Mastenbroek 50 wedstrijdbad.