De Vrij beste verdediger Serie A 2019-2020

Stefan de Vrij is in Italië gekozen tot beste verdediger in de Serie A van het seizoen 2019-2020. De organisatie van competitie baseerde zich op de statistieken van de competitie. De geboren Ouderkerk is bij Inter Milan een vaste waarde, net als de vier jaren er voor toen de verdediger onder contract stond bij Lazio Roma.
 
Dit seizoen eindigde de blauw-zwarten uit Milaan als tweede in de eindstand achter kampioen Juventus. De ex-speler van Feyenoord, 37-voudig international, kwam in Italië in 34 competitieduels tot vier doelpunten en drie assists. De Muur, zoals de bijnaam van de ex-jeugdspeler van Spirit luidt, liet in de verkiezing onder meer zijn grote concurrent in Oranje, Matthijs de Ligt, achter zich. Opvallend, omdat bondscoach Ronald Koeman in het hart van de defensie van het Nederlands elftal bijna altijd kiest voor het duo Van Dijk/De Ligt.
 
Rotterdamse Sporticonen eert Stefan de Vrij al sinds de 2016 met een eigen toernooi bij zijn eerste club Spirit. Dit jaar moest het -11 jaar toernooi aan de Ouderkerkse Sportlaan op zaterdag 13 juni echter worden geschrapt door de Corona-uitbraak. Het is nog onzeker of deze vijfde editie van het levende eerbetoon bij Spirit dit jaar nog wordt ingehaald.
 
Dat geldt eveneens voor de tiende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup, die op zaterdag 6 juni had moeten worden verspeeld op het complex van de amateurs van Feyenoord.