Deborah Gravenstijn Classic op weg naar 500 meisjes

Het deelnemersveld van de Deborah Gravenstijn Classic gaat richting de 500 meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. De drempel van 400 naar 500 kleine judoka’s met roze band op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver (Beijing 2008) en brons (Athene 2004) werd deze week genomen door veel nieuwe aanmelding.

De Deborah Gravenstijn Classic is een van de achttien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen voor jeugd van vier tot en met twaalf jaar. De stichting met ANBI status stelt zich tot doel om jeugd te motiveren op de evenement met de naam van grote Rotterdamse iconen. Februari 2017 was de Deborah Gravenstijn Classic met 200 meisjes het allereerst evenement van de stichting.

Het gratis en meest roze judofeest van ons land groeide via 270 naar 500 meisjes, waarvan zelfs uit meisjes Engeland en Belgie. In 2020 komen er ook zeven judoka’s uit Schotland naar de Deborah Gravenstijn Classic toe. Omdat het evenement blijft groeien heeft Rotterdamse Sporticonen vanuit het oogpunt van veiligheid besloten om de vierde editie op een andere locatie te organiseren dan de vertrouwde WION-hal.

In overleg met Sportbedrijf Rotterdam wordt de naam van de nieuwe en grotere locatie nog voor het einde van het jaar bekend gemaakt. De laatste aanmeldingen voor de leukste en meest roze judodag van ons land kwamen van Judoclub Lottum, het Rotterdamse Kimaita, Judovereniging Terwinselen, Nintai, het Gorkumse Zanshin, Hagendoorn Rotterdam, het debuterende Judo Vianen, Juso Kano uit Bakel, Judo Goes en Judoschool Baerberio.