Deelnemersveld Fatima Moreira de Melo Cup naar 30 teams

Het deelnemersveld van de Fatima Moreira de Melo Cup stijgt richting de dertig teams. Aan het vierde levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen op zondag 6 september op het complex van haar oude club HC Rotterdam aan de Hazelaarweg in Rotterdam doen jongens-, meisjes-, school- en wijkteams mee.
 
Die laatste twee doelgroepen spelen in een eigen poule. Net als de jongens- en meisjesteams op het toernooi voor E-jeugd in de vorm zes tegen zes. Nu de indeling voor het volgend seizoen bij vrijwel alle clubs in het land bekend is, stromen de aanmeldingen binnen. Dus ook van thuisclub HC Rotterdam. Dat heeft inmiddels vier teams op de deelnemerslijst staan van de leukste hockeydag voor E-jeugd van ons land.
 
De Fatima Moreira de Melo Cup begint in het hockeystadion aan de Hazelaarweg standaard met een vlaggenparade en het voorstellen van de deelnemende teams. Voor alle spelers en speelsters van die teams wordt het evenement afgesloten met een medailleparade.
 
Voor twee teams is er na afloop van de finale de Cup met de grote oren, die wordt uitgereikt door mascotte BB Bear en de naamgever van het toernooi: Olympisch goud, zilver en brons winnares Fatima Moreira de Melo.