Het Kompas zeventiende lid van Social Pact

Vlak voor de zomervakantie heeft Rotterdamse Sporticonen nog een zeventiende basisschool aan het Social Pact toegevoegd. Het Kompas, gesitueerd op een steenworp afstand van de Maassilo in de Rotterdamse Tarwewijk, komt achter de Nelson Mandelaschool in het rijtje van onderwijsinstellingen in de Maasstad waarvan de kinderen via clinics en negentien evenementen de kans wordt geboden om gratis deel te nemen aan sport.

Doelstelling van het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen is om kansarme kinderen in de Maasstad met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur kansrijker te maken. Dus ook de kinderen van de protestant-christelijke basisschool van directeur Henk Meems. Vanwege geloofsovertuiging wil Het Kompas alleen deelnemen aan evenementen die niet op zondag vallen. Daarom gaat de basisschool op Zuid debuteren op de 27-ste Bep van Klaveren Memorial.

Het Kompas-kinderen krijgen viermaal een boksclinic van drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlijde bij Boxing’82. Ze sluiten het traject af met deelname aan het levende eerbetoon aan Bep van Klaveren op zaterdag 21 november in de Maassilo in Rotterdam. De groepen worden bij de training op het Afrikaanderplein begeleid door gymnastiekdocent Johanneke van Vliet en de boksgekke conciërge van de school, Erik van Oost.

Ook de Nelson Mandelaschool, Prinses Margierschool, Van Heuven Goedhartschool en Da Costaschool gaan in oktober en november bij Boxing’82 boksclinics van Arnold Vanderlijde volgen. De ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial komt daarvoor speciaal vanuit Belgie naar Rotterdam.