Kleinzonen Lagendijk zijn sportieve erfenis

Noem het de sportieve erfenis van de twee weken geleden overleden Sonja Lagendijk. De topsportmoeder van Thorbecke Voortgezet Onderwijs bracht de ‘twee belangrijkste mannen’ in haar leven naast haar beide zonen het sportgevoel vanaf de geboorte bij. Feyenoord en de Rotterdamse Sporticonen werden bij de beide kleinzonen vanaf de paplepel ingegoten.
 
Noem het daarom een soort van eerbetoon aan hun oma dat Quinten (9) en Julian (7) ook na haar overlijden blijven deelnemen aan de evenementen van de stichting met ANBI-status. In december 2019 deden de kleinzonen van Sonja Langedijk mee aan de Raemon Sluiter Open bij Lake 7. En op zaterdag 26 september zullen de Lagendijkjes actief zijn op de vierde Joost Luiten Classic op golfcentrum Seve aan de Kleiweg in Rotterdam.
 
Precies zoals oma Lagendijk het zou hebben gewild. Haar overlijden is overigens niet onopgemerkt gebleven. Het bericht op LinkedIn is door 11 duizend mensen gelezen en op Facebook door bijna 26 duizend mensen. Het leverde honderden warme en respectvolle reacties op. Vanuit de hele wereld door oud-studenten, huisige topsporters en mensen uit de wereld van onderwijs en sport.
 
Inmiddels is er onder leiding van voormalig Thorbecke-rector Christa Thoolen en docent Rik van de Donk een werkgroep geformeerd voor een blijvend eerbetoon aan Lagendijk op de beide vestigingen van Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam.