DOK’99 eert sportiefste basisschool Rotterdam

Rotterdamse Sporticonen gaat samen met DOK’99 de sportiefste basisschool van de Maasstad eren. Op maandag 14 december wordt de onderwijsinstelling uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen die met de meeste kinderen aan de clinics en evenementen van de stichting in 2020 hebben deelgenomen ontvangen in het bowlingcomplex van directeur Monique Delfgauw.
 
Tijdens een bijeenkomst raakte de Rotterdamse Zakenvrouw van 2018 onder de indruk van hoe groot de armoede onder jongste jeugd in haar stad is. Vier op de tien kinderen onder de twaalf jaar leeft op of onder de armoedegrens. Een getal waarmee Rotterdam helaas koploper is in het verkeerde rijtje. Delfgauw zat midden in de Corona-crises, met zowel een slot op de deur van DOK’99 als Lommerrijk.
 
Desondanks besloot ze met een groot hart aan te geven om toch iets te willen doen voor de kansarme kinderen uit het Social Pact. Overleg resulteerde in een samenwerking met DOK’99, waardoor de sportiefste basisschool van Rotterdam wordt beloond met een ochtend bowlen en een lunch voor kinderen van de groepen zes, zeven en acht. De prijs is op maandag 14 december, een dag na de Raemon Sluiter Open.
 
Dat is het laatste evenement in 2020 op de kalender van Rotterdamse Sporticonen. De stichting houdt het hele jaar in samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur de aantallen per school bij dus weet voor 13 december precies welke school uit het Social Pact de meeste sportieve is geweest. Die ontvangen natuurlijk een wisselbeker en voor elk kind een medaille.