Robin van Galen loopt voor stichting Taai

Rotterdamse Sporticonen kan vrijwel niets doen voor haar iconen. Natuurlijk, de negentien evenementen met hun naam organiseren en kinderen een fantastische dag bezorgen. Maar dat hoort bij de doelstelling van de stichting met ANBI-status.
 
Maar heel soms zijn er initiatieven waar Rotterdamse Sporticonen een icoon de helpen hand kan toesteken. Bijvoorbeeld het project van Robin van Galen om kinderen met de ongeneselijke ziekte taaislijm, cystic fibrosis, te ondersteunen. De gouden waterpolocoach van Beijing 2008 is ambassadeur van de stichting Taai en gaat zich op dinsdag 8 september voor kinderen met taaislijmziekte in het zweet werken.
 
De naamgever van de Robin van Galen Cup loopt twee dagen na de Fatima Moreira de Melo Cup mee in de eerste Dutch CF Run. Een estafetteloop tussen diverse CF-centra in ons land. Van Galen loopt tien kilometer en probeert hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarmee wordt onderzoek gefinancierd om een medicijn te vinden voor deze longziekte.
 
Doelstelling van Van Galen is om 3000 euro bij te dragen met zijn tien kilometer. De teller op de site Getfunded staat inmiddels op meer dan 1200 euro. Doneren kan via de link https://getfunded.nl/campagne/11860-dutch-cf-run-robin-van-galen