DRC De Mol naar Leontien van Moorsel Ride

De aanmeldingen voor de Leontien van Moorsel Ride blijven via de website van het eerste evenement van Rotterdamse Sporticonen in 2020 binnen stromen. Er komt bijvoorbeeld een grote delegatie van de Dordtse wielerclub De Mol naar het levende eerbetoon aan de viervoudig Olympisch kampioen van Sydney en Athene.

De Leontien van Moorsel Ride is de leukste wielerdag van het land. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Met en zonder ervaring op de racefiets. Met en zonder lidmaatschap van de KNWU of een wielerclub. Alle deelnemers krijgen in Ahoy tijdens Kidsday van de Wooning/Zesdaagse de kans om zelf te fietsen en naar fietsen te kijken. En dat ook nog eens samen met een ouder.

Deelnemers krijgen namelijk een kaart voor zichzelf en een ouder, waardoor ze actief en passief wielrennen kunnen beleven. Actief onder meer op een Pumptrack, een kleine wielerbaan, en passief door naar de renners op de Wooning/Zesdaagse te kijken. De Leontien van Moorsel Ride bevat ook een kinderpersconferentie met twee renners uit de Zesdaagse en natuurlijk de zesboudig sportvrouw van het jaar en rotterdams Sporticoon Leontien van Moorsel.

In de week na de Wooning/Zesdaagse is Leontien van Moorsel ook te gast in het Sophia kinderziekenhuis. Rotterdamse Sporticonen en haar iconen blijven zich in 2020 ook inzetten voor kinderen voor wie het niet mogelijk is om het evenement van de stichting bij te wonen.