Hillegersberg vierde All Inclusive-club

Voetbalvereniging Hillegersberg is de vierde all-inclusive club in het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen.

In de driehoek met JeugdFonds Sport en Cultuur en Klupp Sportswear wordt gezorgd dat basisschoolkinderen waarvan ouder(s) niet de financiële middelen hebben om hun kinderen te laten sporten, de contributie en het tenue vergoed krijgen. En zo dan toch mee kunnen doen met andere kinderen in Rotterdam waar een op de vier kinderen in armoede leeft.

Hillegersberg sluit als all-inclusive club van Rotterdamse Sporticonen aan bij HC Feijenoord, judovereniging Kimaita en voetbalvereniging Steeds Hooger. Ook bij deze drie clubs kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar met steun van Klupp Sportswear en JeugdFonds Sport en Cultuur toch gaan sporten als dat voor hun ouder(s) financieel niet mogelijk is.

Hillegersberg-voorzitter Aart Trees ontbreekt op de foto, maar vond direct dat elk kind bij zijn club terecht moet kunnen. “Dus ook kinderen die vaak in stille armoede leven. “We zijn een veel te rijk land om kinderen in armoede zaken als lidmaatschap van een sportclub te moeten ontzeggen.”

Rotterdamse Sporticonen wil in 2020 in het Sociaal Pact met Klupp Sportswear en JeugdFonds Sport en Cultuur minstens tien clubs in vijf verschillende sporten aangesloten hebben.